Πως επιδρά η ασύρματη ακτινοβολία στον εγκέφαλο παιδιών και νέων, ο οποίος είναι σε διαδικασία ανάπτυξης;

Μια μελέτη 13 Κινέζων
5G Bee Kei bnk

Μια μελέτη 13 Κινέζων επιστημόνων και μάλιστα από στρατιωτικό πανεπιστήμιο, εξηγεί πώς η ασύρματη ακτινοβολία επιδρά δυσμενώς στον εγκέφαλο παιδιών και νέων, ο οποίος είναι σε διαδικασία ανάπτυξης.

Επειδή η ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου συνδέεται με απώλεια μνήμης, προβλήματα προσοχής, γνωστικές και μαθησιακές δυσκολίες, ευερεθιστότητα, προβλήματα ύπνου, στρες, επιληπτικές κρίσεις, συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα, απροσεξία και κόπωση αναφέρουν ότι επιδίωξαν να διερευνήσουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Έτσι, ερεύνησαν τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στους νευρώνες του ιππόκαμπου – το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη και τη μάθηση. Το έκαναν εκθέτοντας τους νευρώνες του ιππόκαμπου αρουραίων σε σήμα κινητού τηλεφώνου στα 1.800 MHz για 24, 48 ή 72 ώρες.

Διαπίστωσαν ότι οι νευρώνες που εκτέθηκαν για 48 ώρες είχαν αλλαγές στην ανάπτυξη των νευρώνων!

Κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης οι νευρώνες παράγουν νέες προεκτάσεις καθώς μεγαλώνουν και είναι σημαντική για την ανάπτυξη νέων δικτύων νευρώνων στα νεαρά άτομα ή μετά από ασθένεια ή τραύμα, ενώ η ασυνήθιστη ανάπτυξη νευρώνων μπορεί να προκαλέσει νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι εκτεθειμένοι νευρώνες είχαν αλλαγές στο μήκος και τον αριθμό των κλάδων τους!!!!!

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης αλλαγές σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται Rap1, η οποία είναι σημαντική για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, τη διαφοροποίηση, τη μετανάστευση, τη σηματοδότηση και την επιβίωση!!!!

Εκτίμησαν λοιπόν μετά από αυτά τα ευρήματα ότι η έκθεση σε ασύρματη ακτινοβολία μείωσε τη δραστηριότητα της πρωτεΐνης Rap1, προκαλώντας αλλαγές που επέδρασαν στην ανάπτυξη νευρώνων και έτσι προκάλεσαν αλλαγές στη λειτουργία του ιππόκαμπου.


Πηγή του ORIGINAL RESEARCH article στο frontiersin: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2021.771508/full

📌Σημείωση:
Παρακαλώ ζητήστε από την τοπική αρχή και τον πάροχο επιστημονικές μελέτες που τεκμηριώνουν ότι η ασύρματη τεχνολογία 5ης γενιάς (5G) είναι ασφαλής για την δημόσια υγεία (σημ. ΔΕΝ υπάρχουν, ομολογία της FCC προς στο Κογκρέσο των ΗΠΑ)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Απάντηση